အဆင့္ျမင့္ ေကာ္ဖီဆိုင္ေတြမ်ားလာတာနဲ႕အမွ်
ေကာ္ဖီေတြရဲ႕အမ်ိဳးအမည္ေတြကလည္း မ်ားလာပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေခါက္ ေကာ္ဖီဆိုင္ထိုင္တဲ့အခါ
ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ေတြ႕တာမွာလို႕ရေအာင္ ေကာ္ဖီဆိုင္ menu ေတြမွာ ေတြ႕ေလ့ရွိတဲ့ ေကာ္ဖီနာမည္ဆန္းေတြရဲ႕အဓိပၸါယ္ကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္၊
Espresso
တျခား ေကာ္ဖီတိုင္းရဲ႕ အေျခခံအျဖစ္ မၾကာခဏအသံုးျပဳေလ့ရွိတဲ့ေကာ္ဖီအမ်ိဳးအစားပါ။
ေလွာ္ထားတဲ့ေကာ္ဖီေစ့ေတြကေန အလြန္ပူျပင္းတဲ့ေရကို ဖိအားမ်ားစြာျဖင့္အတင္းျဖတ္ေစျခင္း
ျဖင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ Black Coffee အျပင္းစားပါ။
ခရင္အနည္းငယ္နဲ႔ သံုးေဆာင္ေလ့ရွိပါတယ္။
Cappuccino
အျမွဳပ္မ်ားတဲ့ေကာ္ဖီပါ။ ႏြားနို႕အျမွဳပ္
ပူပူသံုးပံုတစ္ပံု၊ အျမွဳပ္သံုးပံုတစ္ပံုနဲ႔ espresso
သံုးပံု တစ္ပံုစီေရာထားတဲ့အတြက္ အျမွဳပ္မ်ားတဲ့ေကာ္ဖီပါ။ ကိုကာမႈန္႔နဲ႔ အျမွဳပ္ေပၚျဖဴးေလ့ရွိပါတယ္။
Long Black
Espresso သံုးပံုနဲ႔ ေရေႏြးသံုးပံုႏွစ္ပံုေရာထားတဲ့ေကာ္ဖီအေျပာ့စားပါ။
ေရကို အရင္ ထည့္ထား တဲ့အတြက္ ခရင္မ္ က်န္ေနေသးပါတယ္။
Caffe Latte
Latte လို႕ေခၚတာမ်ားၿပီး Espresso သံုးပံုတစ္ပံုနဲ႕ ႏြားနို႔အျမွဳပ္ပူပူေလး
သံုးပံုနွစ္ပံု ေရာထား တဲ့ ေကာ္ဖီျဖစ္ပါတယ္။
Flat White
Espresso သံုးပံုတစ္ပံုနဲ႔ ေပါင္းထားတဲ့နို႔
သံုးပံုနွစ္ပံုပါ၀င္ၿပီး အျမွဳတ္မပါတဲ့ေကာ္ဖီပါ။
Macchiato
နို႔ပါတဲ့
Espresso လို႕အဓိပာယ္ရပါတယ္။ အျဖဴအစင္းေၾကာင္းေလးေပၚဖို႕
နို႔အျမွဳပ္ ေႏြးေႏြး ေလးနဲ႔ ပံုေဖာ္ရပါတယ္။
Mocha
ေခ်ာကလက္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္
ေခ်ာကလက္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း၊ ေရပူ ၃၀ မီလီမီတာ၊ Espresso သံုးပံုတစ္ပံု၊ အျမွဳပ္ထြက္တဲ့နို႔
သံုးပံုတစ္ပံု၊ အျမွဳပ္ သံုးပံုတစ္ပံု နဲ႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့ေကာ္ဖီ ျဖစ္ၿပီး ကိုကာအမႈန္႔ကို
အျမွဳပ္ေပၚျဖဴးထားတတ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment